جهت مشاهده تصویری توضیحات اینجا کلیک کنید .
جهت تنظیم رهن واجاره در قرارداد روشهای متفاوتی استفاده می شود . در زمانی که نرخ سود بانکی پایین است ، مالکین تمایل به دریافت اجاره بیشتر دارند . از طرفی به دلیل ریسکهای موجود و عدم اطمینان به مستاجر، مالکین حاضر به دریافت کل مبلغ قرارداد به صورت اجاره بها نیستند و همواره بخشی از ثمن معامله به صورت رهن دریافت می شود تا پشتوانه لازم جهت وصول مطالبات ، نسبت به عدم دریافت اجاره بها در اختیار وی باشد . به هنگام تنظیم قرارداد ، طرفین مبلغی را تحت عنوان جریمه یا اجرت المثل و زمان تصرف پس از اتمام قرارداد ، معین می کنند . کاربرد این اعداد در این ابزار جهت تعیین مبلغ رهن آورده شده است .
ورود اطلاعات رهن و اجاره :
مبلغ رهن ، اجاره و نرخ تبدیل را مشخص کنید .
تنظیمات هزینه جانبی قرارداد:
شامل جریمه روزانه ایام تصرف بعد از قرارداد ، مدت زمان احتمال حضور مستاجر پس از قرارداد در صورت عدم تخلیه ملک ، توسط وی را وارد کنید . درصد هزینه های ضروری قرارداد شامل اخذ وکیل جهت طرح دعوا ، ضرر و زیانهای ناشی از استفاده نامناسب ملک و مشابه است . این عدد را به صورت درصد کل از درآمد ملک وارد کنید .
A-مبلغ رهن بر مبنای 4 ماه اجاره :
طبق قانون در دیرترین حالت رسیدگی ، ارسال سه اخطاریه جهت پرداخت اجاره معوق لازم است . با فرض مدت زمان یکماه برای هر اخطاریه و یکماه مدت زمان لازم جهت تخلیه ملک و اثاث کشی ، حداقل مبلغ ر هن باید برابر 4 ماه در نظر گرفته شود . تنظیم قرارداد رهن و اجاره با این شرایط ریسک بالایی دارد و یکی از موارد این است که حتی در صورت تخلیه ملک ، فصل بعدی می تواند دوره پاییز یا زمستان باشد که به لحاظ پیدا نمودن مشتری ، اندکی سخت تر از فصل تابستان است .
B-مبلغ رهن برابر یکسال اجاره بها :
دریافت چک جهت اجاره بهای سنگین ، امری معمول است . از طرفی اگر مایل هستید منطبق بر مدت زمان قرارداد ، از پول رهن به عنوان پشتیبان مبلغ اجاره استفاده کنید ، این گزینه را انتخاب نمایید . در این حالت مبلغ رهن طوری محاسبه می شود که معادل 12 ماه اجاره بها باشد .
C-قرارداد کم ریسک ، پوشش عدم دریافت اجاره و هزینه های ضروری:
در این حالت به غیر از 12 ماه اجاره ، هزینه های شارژ ، مدت زمان تصرف احتمالی پس از اتمام قرارداد ، اعمال هزینه اجرت المثل یا جریمه طبق قرارداد منعقد شده ،درصد هزینه های ضروری و جانبی دیگر همانند وکیل لحاظ می شود . مبلغ رهن طوری تنظیم میشود که تمام هزینه های فوق را پوشش داده و قرارداد دارای کمترین ریسک باشد . تفکیک هزینه های رهن نیز در جدول مربوطه ، آورده شده است .
D-درصد رهن واجاره برابر متوسط آماری :
متوسط آماری نسبت رهن واجاره در قراردادهای تنظیم شده ، در این پنل دیده میشود .
E-نمودار مقایسه درآمد سالانه رهن و اجاره :
روشهای متفاوتی جهت تنظیم نسبت رهن واجاره در قرارداد موجود است و مجموع درآمد سالانه هریک از آنها به تفکیک در این پنل آورده شده است . در این حالت فرض می شود مبلغ رهن دریافت شده در بانک سپرده گذاری شده و سود آن به صورت ماهانه ، به درآمد اجاره اضافه شده است . هفت حالت اجاره کامل ، رهن برابر 4 ماه اجاره ، رهن برابر یکسال اجاره ، قرارداد کم ریسک ، متوسط آماری ، قرارداد جاری و رهن کامل لحاظ شده است . جهت متقاعد کردن افراد به انتخاب هر حالت ، می توان از تفاوت درآمد سالانه استفاده نمود .
F-جدول مقایسه درآمد سالانه رهن و اجاره :
اطلاعات نمودار فوق به صورت جدولی نیز آورده شده است .
G-نمودار مقایسه مبلغ رهن و اجاره :
مبلغ رهن و اجاره در 7 حالت تنظیم قرارداد ، به صورت نمودار آورده شده است .
H-جدول مقایسه مبلغ رهن و اجاره :
علاوه بر درج مبلغ رهن و اجاره ، دارای ستونی است که نشان می دهد ، مبلغ رهن قرارداد ، چند ماه اجاره بها راپشتیبانی می کند . توصیه میشود به هنگام تنظیم قرارداد ، مبلغ رهن را طوری تنظیم کنید که 18 ماه اجاره بها را در برداشته باشد .
I-نمودار مقایسه نسبت رهن و اجاره در قرارداد:
در این نمودار ، نسبت رهن و اجاره هر 7 حالت قرارداد ، ذکر شده است .
J-جدول مقایسه نسبت رهن و اجاره قراردادها :
علاوه بر نسبت رهن و اجاره در قرارداد ، نسبت رهن به اجاره یا تعداد ماهی که مبلغ اجاره توسط رهن قابل دریافت است ، ذکر شده است .